Cu ce începi organizarea?

CU CE ÎNCEPI ORGANIZAREA?

Organizarea trebuie luată pas cu pas. Nu te poți apuca să faci totul într-o zi, două. E copleșitor. E că și cum ai zice “De mâine salvez lumea!”. N-ai nici o șansă, dar poți începe să colectezi selectiv gunoiul și să pui plastic la plastic, și tot așa.

Cum incepi?

E nevoie de baby-steps.

Cam așa și cu organizarea. Nu golim toate dulapurile, bufeturile, sertarele ca să le regândim.Uite, de exemplu, dulapul sau sertarul ăla din bucătărie, în care ai înghesuit de-a valma condimente, pungi și punguțe desfăcute și rulate, poate mai ai și niște recipient “cute” la care nu te-nduri să renunți, eventual niște capace care nu mai au borcan, dar cărora le găsești tu sigur o întrebuințare. E, dulapul ăla e un punct bun de la care să pleci.

 

La ce te uiți apoi?

Sigur ai acolo produse expirate (vorbesc din experiență) și de astea chiar trebuie să scapi. Ia în vizor și condimentele pe care le folosești rar de tot, nici tu nu mai știi când le-ai folosit ultima data – chicken curry, de exemplu. Nici nu-ți place gustul de curry, dar ai găsit pe net o rețetă ușurică. Mai bine, când ai pofte, mergi la un restaurant asiatic.

Detalii care fac diferența

Păstrează vedetele din bucătăria ta – ierburile aromatice sau ce știi tu că iți place să combini în mâncărurile gătite acasă și o să vezi că dulapul va respira. Și tu vei găsi mai ușor ce-ți trebuie și nici n-o să te mai jenezi dacă vreun prieten, care se simte ca acasă, îți deschide dulapul să caute ceva.

 

Dacă ai în plan schimbări și nu știi de unde s-o apuci, hai să ne auzim la Viața Mai Ușoară.

kitchen counter with lemon condiments flower salt